opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

Aanmelden
Meer dan 130 merken!

Filters
€ 11
€ 99
Merken
Aansluitspanning
Breedteproduct
Breedteverpakking
Brutogewicht
Consumentenartikel
Energieverbruik
Frequentie
Garantie
Hoogteproduct
Hoogteverpakking
Inhoud
Keurmerk
Kleur
Lengteproduct
Lengteverpakking
Materiaal
Model
Nettogewicht
Onderdelenartikel
Prijseenheid
Primairebasiskleur
Productgroep
Secundairebasiskleur
Snoerlengte
Stekkertype
Ve
Ve Aantal
Werkdruk
Voorraad
  Onze Merken
  Winkelwagen
  Recensies
  Geen reviews

  Koffiezetapparaten

  Op de ouderwetse manier met een perculator koffie zetten of lekker modern een espresso of lungo koffie zetten met een koffiecup machine. Koffiezetapparaten in diverse prijsklassen, goede kwaliteit, voor de lekkerste koffie onderweg of op de camping! Door de lage wattages zijn deze machines uitermate geschikt voor op de camping. 

  Trouwens, wist u dat?

  1. DARKROAST BEVAT MINDER CAFEÏNE

  darkroast
  Een koffieweetje die al erg lang bekend is, maar toch voor een hoop mensen nieuw zal zijn is het feit dat “donker gebrande bonen minder cafeïne dan “licht” of “medium” en gebrande bonen. De reden (klinkt heel logisch) is dat tijdens het roosteren van de bonen (een deel van) de cafeïne uit de bonen gebrand wordt.

  2. ER BESTAAT GEEN ‘ESPRESSOBOON’

  espresso bonenNet als ‘weetje 1’ is ook dit feitje een feitje die bij ons ooit lange tijd onbekend is geweest.
  Dat dit nog niet bij iedereen bekend is, is eigenlijk best logisch, (onder andere) supermarkten verkopen ongemalen bonen waar regelmatig letterlijk EspressoBonen op vermeld staat.
  Espresso wordt echter gemaakt met ‘normale’ koffiebonen - het woord espresso verwijst naar de zetmethode en niet naar èèn soort boon.

  3. KOFFIE IS DE NUMMER TWEE OP DE LIJST VAN “WAARDEVOLLE VERHANDELDE GRONDSTOFFEN”

  koffie waardevolle grondstof

  Koffie is op èèn na 's werelds meest waardevolle verhandelde grondstof (de nummer een is aardolie).
  Wereldwijd zijn er dagelijks ongeveer 25 miljoen boeren en arbeiders, verdeeld over meer dan 50 landen, bezig met de productie van koffie.

  4. GEORGE WASHINGTON BEDACHT OPLOSKOFFIE.

  george washington

  Oke... niet de (meest) bekende (voormalig president) George Washington. De bedenker van de oploskoffie zou echter net zo bekend kunnen zijn (doordat het zoveel wordt gedronken). De bedenker van oploskoffie was een man van Belgische afkomst (wonend in Guatemala ) die in 1906 oploskoffie bedacht - zijn naam - George Washington.

  5. 70% DRINKT/DRONK ARABICA

  arabica

  70% van de koffie die dagelijks wordt gedronken is Arabica tegenover 30% robusta. Toch lijkt dit weetje zijn langste tijd gehad te hebben - Robusta wint steeds meer terrein. Volgens kenners zal de stijgende Robusta lijn de komende jaren aanhouden, waardoor er wellicht ooit een 50/50 verdeling zal ontstaan.

  6. ER ZIT GEEN X IN HET WOORD ESPRESSO

  x in espresso

  Een open deur... en toch waren ook wij ooit schuldig aan het schrijven van espresso met een X. Waarom en hoe dit gekomen is kunnen wij ons helaas niet meer herinneren - toch blijken er nog steeds een hoop mensen te zijn die dit foutje nog steeds maken.


  7. KOFFIE IS GOEDGEKEURD DOOR DE PAUS

  koffie paus

  Een (voor ons nieuw) koffieweetje is dat; gelovigen pas veel later van koffie konden genieten als niet gelovigen. Gelovigen mochten ‘pas’ vanaf de 16de eeuw beginnen met het drinken van koffie. Dit kwam omdat deze drank pas op dat moment het zegen van de paus kreeg.

  8. GEEN KOFFIE? GEEN DATE

  koffie date

  Ook nummer 8 is een weetje die voor ons nieuw is. Uit onderzoek onder 300 vrijgezellen is naar voren gekomen dat zij het als een afknapper ervaren wanneer hun (potentiele) date verteld niet van koffie te houden. Volgens het onderzoek komt dit doordat koffiedrinken wordt beschouwd als ‘iets’ sociaals en gezelligs.

  9. CAPPUCCINO / KAPUCIJNERS

  cappucino

  Cappuccino dankt zijn naam aan de monniken van de religieuze orde van kapucijners. Deze drank werd naar hen vernoemd doordat zij (door hun bruine kleding en ‘witte’ haren) gelijkenissen vertoonde met deze drank.


  10. KOPI LOEWAK - UITGEPOEPTE KOFFIE

  kopi luwak koffie

  Oké het laatste weetje/feitje is waarschijnlijk bij iedereen bekend - toch blijft het een ‘verassend’ en ‘opvallend’ gegeven dat, een van ’s werelds duurste koffiesoorten, afkomstig is van (de door Loewak*) uitgepoepte koffiebessen.

  * Kopi is het Indonesische woord voor "koffie" en loewak[1] is de lokale naam voor een civetkatachtige die de rauwe rode koffiebessen eet.

  Artikel 1 tot 13 (van de 13 artikelen). Resultaat:1
  Artikel 1 tot 13 (van de 13 artikelen). Resultaat:1