opc_loader

Menu

Keyless Entry Sleutel Beveiliging

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

Aanmelden

.

Welkom bij Barsema Recreatie. Volg ons op: Facebook, Instagram & Youtube voor informatie en aanbiedingen. Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt u graag op weg.

Wintersport

Wanneer je met een camper of caravan op wintersport gaat, zijn er verschillende belangrijke overwegingen waarmee je rekening moet houden om een veilige en aangename reis te garanderen. Hier zijn enkele essentiële zaken om op te letten:

 1. Winterbanden en sneeuwkettingen: Zorg ervoor dat zowel je trekvoertuig als de caravan zijn uitgerust met winterbanden voor betere grip op besneeuwde wegen. Draag ook sneeuwkettingen voor situaties waarin ze verplicht zijn of wanneer de wegcondities dat vereisen.

 2. Gewichtsverdeling: Zorg voor een evenwichtige gewichtsverdeling in de caravan om slingeren en verminderde stabiliteit te voorkomen. Zware spullen moeten laag worden geplaatst en goed worden vastgezet.

 3. Kachel en isolatie: Controleer of de verwarmingssystemen in zowel je camper als caravan goed functioneren en zorg voor voldoende isolatie om warm te blijven in koude temperaturen.

 4. Vorstbescherming: Neem antivriesmiddelen mee voor de watervoorziening en zorg ervoor dat alle waterleidingen goed geïsoleerd zijn om bevriezing te voorkomen.

 5. Sneeuwverwijdering: Zorg voor sneeuwverwijderingsgereedschap, zoals een sneeuwschop en ijskrabber, om sneeuw en ijs van je voertuigen te verwijderen.

 6. Tanken en gasvoorziening: Houd je brandstof- en gasvoorzieningen goed in de gaten, omdat de temperaturen invloed kunnen hebben op het brandstofverbruik en de gasdruk.

 7. Routeplanning: Plan je route zorgvuldig en vermijd smalle bergwegen en steile hellingen wanneer dit mogelijk is. Controleer de wegomstandigheden en mogelijke wegomleidingen van tevoren.

 8. Campeerlocatie: Kies campings en parkeerplaatsen die open zijn tijdens de winter en de juiste voorzieningen bieden, zoals elektriciteit en sanitaire voorzieningen.

 9. Sneeuwkettingen voor de banden: Zorg ervoor dat je sneeuwkettingen voor de banden van de camper hebt, want sommige bergwegen vereisen het gebruik van kettingen bij winterse omstandigheden.

 10. Weersvoorspellingen: Houd de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten en wees bereid om je plannen aan te passen of te annuleren als de omstandigheden gevaarlijk worden.

 11. Veiligheid en nooduitrusting: Zorg ervoor dat je een nooduitrusting bij je hebt, inclusief EHBO-voorzieningen, gereedschappen, een reserveband en noodbenodigdheden.

 12. Voorbereiding voor pech: Overweeg lid te worden van een pechhulpdienst voor caravans en campers, zodat je hulp kunt krijgen als je onderweg problemen ondervindt.

Door rekening te houden met deze belangrijke aspecten en goed voorbereid op weg te gaan, kun je genieten van een veilige en plezierige wintersportvakantie met je camper of caravan. Veiligheid en voorbereiding zijn de sleutels tot een succesvolle reis.

Wij wensen u een goede reis! 

Filters
€ 4
€ 270
Merken
Aansluitspanning
Breedteproduct
Breedteverpakking
Brutogewicht
Categorie
Consumentenartikel
Electriciteitveiligheidsvoorziening
Energieverbruik
Frequentie
Garantie
Hoogteproduct
Hoogteverpakking
Keurmerk
Kleur
Lengteproduct
Lengteverpakking
Maat
Materiaal
Nettogewicht
Prijseenheid
Primairebasiskleur
Productgroep
Secundairebasiskleur
Snoerlengte
Stekkertype
Ve
Ve Aantal
Verstelbaarvantot
Voertuigmerk
Waterstofdichtheid
Voorraad

  83 artikelen